Kalendari i lutjes – 2015

Click Here for English

 • Janar 5 – 25: Agjerimi i Danielit (Rrjeti i lutjes, Shqiperi)
 • Mars 4-6: Agjerimi i Esterit (Bethesda-Shtepia e lutjes)
 • Prill 6 – Maj 16: 40-dite lutje dhe agjerim (Bethesda-Shtepia e lutjes)
 • Maj 16: Dite lutje per Vendin/Atdheun (Bethesda-Shtepia e lutjes)
 • Maj 24: Dita Globale e Lutjes
 • Qershor 18 – Korrik 17: Lutjet te vecante per Ramazan (YWAM)
 • Tetor 2: Dite lutje per Israelin (Bethesda-Shtepia e lutjes)
 • Nentor 2: Dite lutje per Ballkanin (Rrjeti i Lutjes, Shqiperi, Rrjetin e lutjes Balkanike)
 • Nentor 8: Dita Ndërkombëtare e lutjes për kishën e persekutuar
Vazhdimisht:
 • Nga Janar-Maj: te shtunen e trete te muajit :Lutje (Bethesda-Shtepia e lutjes)
 • Cdo te dielen e pare ne muaj: Lutje (17:00 – 19:00) – Lutje per Tiranen (Lutje 24/7 per Tirane )
 • Çdo e shtunë të fundit të muajit nga ora 18 -Night e Lutjes për rajonin e Krujës: (Kishat e Krujës dhe Fushë-Krujës)

ENGLISH PRAYER CALENDAR – 2015

 • January 5 – 25: Daniel Fast ( Albania Prayer Network)
 • March 4-6: Esther Fast (Bethesda-House of Prayer)
 • April 6 – May 16: 40-day fast and prayer (Bethesda-House of Prayer)
 • May 16: Day of Prayer for the Nation (Bethesda-House of Prayer)
 • May 24: Global Day of Prayer
 • June 18 – July 17: Ramadan (YWAM)
 • October 2: Day of Prayer for Israel (Bethesda-House of Prayer)
 • November 2: Balkan Day of Prayer ( Albania Prayer Network, Balkan Network)
 • November 8: International Day of Prayer for the Persecuted Church
Ongoing:
 • Every 3rd Saturday of the month from January – May (Bethesda-House of Prayer)
 • Every 1st Sunday of the month (17:00 – 19:00) – Prayer for Tirana (Lutje 24/7 per Tirana)
 • Every last Saturday of the month from 18 o'clock -Night of Prayer for the Kruje region: (Churches of Kruje and Fushe-Kruje)

Nga Dag (via Peter)

Be Blessed

1 Sanctification. Chr 7:14 2 Double portion: The Firstborne's part / lot 3 Children: They are open for being harvested

1 Is the Key thing, that will open up other stuff, and "make" God move in many other areas / ways. Blessed are the pure of heart. They shal see God. Without sanctification, no one shall see God. God want to be "seen" among and by us here on earth. We sense the Holy Spirit has led us in prayer through some main areas in sanctification:

 • Daily total joyful surrender to God. Time w Him in the mornings. Hearing Him, getting guidance. Deeper in (knowing) Him.
 • Get rid of all unloving, prejudist, critical, comparing thoughts and talks. Become loving, upbuilding, approving, honoring in all we think and say.
 • Get rid of the hipocrite spirit (acting, pretending, religious, two-faced). Becoming true, honest, transparent, simpel-minded, open.
 • Material issues: Faitfulness in all areas of admin of finance and material belongings (givings, taxes, others' stuff, small, not worry, thankful, content...)

2 First in harvest of souls of any age group. In all of Albania as a whole. Is "for grab" for those who have fasted and not fasted. But it also relates to number of workers, anointing, power, giftings, material resources, fellowships planted etc. Will we be ablo to carry and care for this double portion / blessing? This depends on our walk w point nr 1.

3 Children were very open to God in the early -90-ies. Then there was a new move among children in -98-2002(?). Now: 2013-14 and onward a great number of tens of thousands of children are waiting to be harvested, even in many places workers have seen little / no fruit in years. The nets need to be cast though. Not a double blessing of chldr, but a manifold increase, if we are willing, prepared, and do our part. The next generation that will transform Albania. Let us gve them the Kingdom, not baby-food.

Dag

nga Edi Morava

Jane kerkesa qe ne jemi duke u lutur dhe do te lutemi. Si kishe ne kemi filluar sherbesen e te varferve, ku ndikohen femijet dhe gra te cilat kane ngel vetem per shkak se burri u ka vdekur dhe disa jane te divorcuara, kisha ne kete eshte e perfshire jo vetem prktikisht por edhe finaciarisht. vete besimtare do te sjellin ushqime cdo te diele ne sherbese per te varferit. Gjithashtu ne jemi duke menduar shume per kishe mbjellje ne shqiperi dhe jashte saj. Jemi duke punuar ne oher te maqedonise, eshte e veshtire dhe kemi nevoje per lutje. kemi nevoje per financa, nje familje te shkoje aty me kohe te plote, dhe kemi nje grup prej 10 vetesh te cilet duam qe ata te pranojne Krishtin.

Nje raport tjeter ne lidhje me agjerimin 3-javor

Shumica nga ju e dini qe duke filluar me daten 5 Janar dhe duke perfunduar me daten 26 Janar kishim si Kisha Ungjillore ne Shqiperi u bashkuam me nje agjerim te vecante. Ishin shume njerezit te perfshire ne kete agjerim edhe ishte shume e vecante. Edhe dua te ndaj dicka qe Zoti beri ne Kishe ne Kombinat dhe nje vizion qe me dha per Shqiperin ate nate. Ne shkuam në Kishe si zakonisht per lutje te premten, javen e dyte, te ketij agjerimit, dhe Zoti beri disa gjera shume te vecante. Ju e dini qe Zoti ka premtuar ne Bibel shume here te na bekoje kur "perulemi dhe lutemi" sic thote ne 2 Kronikasve 7:14. Keshtu, fillova takimin si zakonisht me nje Psalm dhe nje lutje te shkurter. Pastaj filluan njerez duke ndare bekimet ose kerkesat e lutjes qe kishin ate jave. Mira (qe eshte nje besimtare qe bashke me burrin ishin shpetuar kete vit ne kamp), filloi duke thene qe ishte rrëzuar 4 herë qysh filloi vitin edhe kishte vrare doren. Ajo e kishte te fashuar kycin e dores dhe e kishte shume te enjter doren dhe te shkuqer, ajo kerkoi lutje. Pastaj, filloi Jugerta, (qe eshte nje besimtare e vjeter), duke thene qe kishte nje alergji (pucrat) shume te keqe ne trupin e saj. Ajo tha qe ishte shume te bezdisshme dhe duke shpuar si me thike. Ndersa po fliste akoma Jugerta, une kam ndjer dicka shume te vecante nga Zoti. Filloi zemra ime duke rrahur shume fort dhe mbushi trupin tim me prezencen e Zotit. Ai me tha, “Une dua te sheroj ato!” Une vertet e dija ishte nje gje jashte zakonisht e vecante per ne dhe une. Ne pastaj, u bindem Jezusin, edhe direkt u lutem per te dyja. Zoti vertet i sheroi ne ate moment! Jugerta ndiente me mire direkt, edhe te nesermen, ne mengjes kur eshte zgjuar nga gjymi, ishin tharë komplet pucrat! Edhe Miren perpara se te ikte nga takimi i lutjes ate nate, e kishte shume me mire doren, edhe nga jashte dukej shume mire! Lavdi Jezusin qe eshte enjte dje, sot, dhe neser. Edhe me vone ne takim Zoti me dha dicka si nje vizion. Kam pare ne mendje nje tas te bukur prej celci, (si nxerin Mamat Shqiptare kur kane vizite), plot me cokolate. Edhe kam kuptuar qe ishte Jezusin duke mbajtur kete tas te bukur. Edhe kam kuptuar qe Ai na ka thene, “Merri Bekimet, Shqiperi!” Sic Mamat do te na japin me bollek cokolatet qe e kane, me shume deshire qe ne të marrim sa më shume, edhe Zoti eshte gati per te na dhene shume bekimet! Po te kerkojme Zotin me gjithe zemren dhe te presim me gojë te hapura! Jezusi eshte i mire. Miresia e tij vazhdon perjete!! Mateu 6:33 “Por para së gjithash kërkoni mbretinë e Perëndisë dhe drejtësinë e tij dhe të gjitha këto gjëra do t’ju shtohen.”

Raport Lutjeje nga Memaliaj pas Agjerimit 21-ditore

2 nga grupi jone i vogel kane marre pjese ne agjerimin. Kur lexova imeilin juaj per kete agjerim te pjesshem,e ndjeva qe kjo eshte nje menyr shume e mire per te filluar vitin dhe jam shume mirenjohes per kete frymezim qe na dhate...

Kjo kohe ka rritur edhe deshiren dhe gatishmeri ne ne per te agjeruar ne menyr me te rregullt.

Ne fund te Janarit dhe fillim shkurti kemi patur seminare ne Memaliaj, Tepelena, Gjirokastra me nje Hollandes qe eshte nje mesues biblik shume i mire dhe nje trajnues ne keshillim-dhenie. Kemi pare shume fryte:

 • Ne Memaliaj disa gra degjuan ungjillin per her te pare ne seminar dhe kete jave do te fillojme me nje kurs Alpha pe gra kete jave
 • Ne Tepelena ka nje grup te konsiderueshem besimtaresh midis nje populli te vecante qe kane disa muaj qe nuk takoheshin me. Kemi ne zemer te nxisim ata per te takuar perseri, disa prej tyre erdhen ne seminar u bekuan dhe ne shpresojme qe mund te hedhim hapa bashke me ata per te mbledhur perseri
 • Ne seminar ne Gjirokastra pati nje bashkepunim midis "ungjilloret" dhe "karismatiket", lavdi Zotit qe avash avash krijohen urat...gjithashtu u hedh ideja per nje trajnim per keshillimdhenie ne fund te vitit me te thelle ne menyr qe te pajisen besimtaret per kete teme te rrendesishem dhe te kete bashkepunim per te ndihmuar njeri-tjetrin per keshillim-dhenie te frytshme ne te ardhmen.

Faleminderit perseri per frymizimin qe jepni me sherbesen e lutjes.

Bekime Daniel

Raport per lutjen dhe agjerimin 21 ditor, nga Kisha e Nazaretasit, Tirane

Do te doja te ndaja me ju qe keni ne zemer lutjen dhe qe lutja eshte forca dhe inkurajimi juaj. Kisha e Nazaretasit ne Tirane praktikoi vitin e kaluar per here te pare ne fillim te muajit janar agjerimin 21 ditor. Kjo kishe ka patur dhe projekte 6 – mujore te lutjes dhe agjerimit qe anetaret mbulojne per 24 ore me rotacion.

Keshtu;

 1. duke pare bekimet qe Perendia ka derdhur gjate kesaj kohe,
 2. te frymezuar nga “heronjte” e Bibles,ku permes lutjes dhe agjerimit ndryshuan situatat dhe rrethanat,
 3. duke u sfiduar nga kisha te ndryshme,ne Shqiperi apo Kisha Nderkombetare,
 4. dhe prej sfides se forte qe morem permes librit "Fasting" nga Jentezen Franklin ("Agjerimi") shijuam ne menyre te vecante takimin tone me Perendine permes agjerimit 21 ditor.

Moren pjese 5 persona, por cdo dite te 2010 kemi pare te derdhur bekime mbi ne. Keto bekime frymore kane qene individuale dhe si bashkesi. Keshtu, gjate vitit 2010, kane bere lutjen e shpetimit 25 persona, dhe 7 te tjere u pagezuan. Para disa vitesh isha e vetme ne familjen time qe besoja ne Jezusin, dhe per kete nuk e kam patur te lehte, por gjate 2010 motra e madhe beri lutjen e shpetimit dhe familja e saj eshte ne Zotin, nderkohe qe motra tjeter ka pranuar Jezusin dhe eshte pagezuar bashke me burrin e saj dhe djalin e tyre. Sa shume Hir ka ne Jezusin ! Para 2 vitesh ne nje seminar lutjeje kam marre premtimin se e gjithe familja ime do te vije tek Perendia. Sot po shoh qe muret e larta po shemben dhe shpetimi po vjen. Is. 25 : 11-12. Vep. 16 : 31. Nderkohe anetare te tjere te kesaj kishe jane rikthyer per nje riperkushtim te plote, dhe eshte kaq bukur te degjosh prej tyre deshmine sesi Zoti i ka mbajtur fort dhe i ka thirrur serisht tek Ai.

Personalisht, perfshirjen e kishes se Nazaretasit ne Rrjetin e Lutjes per Shqiperine e shoh si nje bekim, inkurajim dhe sfide duke menduar se lutjet e tua jane duke u ngritur tek Perendia te unifikuara me motra dhe vellezer ne cdo cep te Shqiperise per te ndryshur kete vend per lavdi te emrit te Tij.

Te gjitha keto ishin nxitje per anetaresine e kishes se Nazaretasit per te filluar ne lutje dhe agjerim 21 ditor se bashku me kisha te ndryshme ne kete vend. Kjo kohe ka qene shume bekim. Kete here moren pjese 12 persona, dy prej te cileve po vazhdojne te agjerojne deri ne 40 dite. Bekim ishte fakti i pjesemarrjes dhe per 2 besimtareve adoleshente. Nje muaj para se te fillonte agjerimi, vendosem se bashku qe gjate gjithe kesaj kohe, 05 – 25 janar, do te kalonim ne mengjes heret 06 – 08, nje kohe lutje. Keshtu kisha ka qene e hapur cdo dite ne mengjes per gjithe ata qe kishin mundesi per te ardhur ne kete kohe. Lutje te ndryshme jane drejtuar; per kombin, per Kishen Kombetare, per ngritjen e drejtuesve dhe pastoreve te rinj, per gjitha ata qe ne vitet e ndryshme kane marre nje thirrje, po per shkaqe te ndryshme kane braktisur sherbesat, per situaten politike, per drejtesi ne institucionet e ndryshme qe drejtojne vendin, per thyerjen e krenarise mashkullore dhe kthimin e tyre tek Perendia, etj.

Gjate gjithe agjerimit pervec lutjes kjo kohe eshte shoqeruar me leximin e Bibles dhe literature te ndryshme te krishtere. Dy nga vargjet qe kam ndier fort ne kete kohe : Ezek.16 : 49. “ Kjo qe paudhesia e motres sate Sodoma; ajo dhe bijat e saj jetonin ne kryelartesi, ne bollekun e bukes dhe ne nje plogeshti te theksuar, por nuk perkrahnin doren e te pervuajturit dhe te te varferit.” Sa here ne mendojme per Sodomen dhe Gomorren mendja shkon vetem per imoralitet, dhe ne si te krishtere mendojme se jemi ne rregull. Por profeti Ezekiel thote se Sodoma ishte e mbuluar nga krenaria dhe nuk ishte e perulur, nuk perkrahu te varferin dhe jetonte ne bollek. Sa prej nesh te krishtereve kujtohemi per te varferit? Sa shpesh ne identifikohemi me ta? Permes agjerimit ne kuptojme urine e tejskajshme te mijera personave qe shtrihen ne mbremje duke enderruar qe diten tjeter do te kene te hane nje cope buke. Ku eshte perulja jone? A jemi ne mjaftueshem te perulur si Jezusi kur u lau kembet dishepujve te Tij? Ne rendim si bota ne punet, ne deshirat dhe vrullin e botes pa u perulur para Fronit te Hirit per te kerkuar ne menyren e duhur, me lutje e sterlutje, me lot, pastrimin e Kishes Shqiptare, clirimin e ketij vendi nga korrupsioni, thyerjen e mallkimit te brezave te tere e te trasheguar deri tek ne, shpetimin e ketij kombi per lavdi te emrit te Zotit.

E gjithashtu serisht nje varg inkurajues qe me ngrohu zemren si pergjigje te lutjeve tona. Per disa dite rresht, ndersa lutesha, kam marre prej Tij kete varg : “ Une kam per te degjuar ate qe Perendia, Zoti ka per te thene; me siguri Ai do t’i flase per paqe popullit te Tij dhe shenjtoreve te Tij, por nuk do te lejoje qe ata te jetojne perseri si njerez pa mend.” Ps. 85: 8. Zoti ka degjuar lutjet tona.

Ne javen e pare te ketij agjerimi dy prej burrave te kesaj kishe moren nje zemer per te filluar nje takim me djem dhe burra, kryesisht te anetareve te kishes sone. Jemi lutur shume per kete dhe jemi gezuar kur kjo gje ishte marre dhe prej kishes ne Memaliaj, prej Danilel Reichert, nje njeri me shume zemer per lutjen. Menjehere kane filluar vizitat dhe takimet me personat dhe ne 26 janar u zhvillua takimi i pare per meshkuj. Ne kete takim moren pjese 14 persona dhe presim qe ne takimet e tjera do te kemi te tjere dhe te shpetuar.

Tani jemi duke pritur bekimet e Zotit per kete vit. Presim qe shume do t‘i shtohen mbreterise se Tij. Zoti do te derdhe bekimet e Tij per kete komb per shkak te besnikerise te popullit te tij. Shume faleminderit per gjithe ju, qe kete kohe sakrifice ia perkushtuat Perendise, duke ditur se Ai eshte besnik dhe do te shperbleje gjithesecilin prej nesh ne Hirin dhe meshiren e Tij .

Uroj shume bekime mbi ju,

Eda Xhakollari

Nje Kujtese

Kohet e fundit Komuniteti Ungjillor ka pasur mjaft lajme inkurajuese:

 1. Marreveshja me qeverine
 2. Florian Nazimi: Albania's Got Talent
 3. Ndihma per te permbyturit ne Shkoder
 4. Vdekja e Dritan Prrojt dhe shpallja e forte kunder gjakemarrjes pas kesaj
 5. Akil Pano dhe te tjere te intervistuar haptas ne televizor duke folur qarte per Jezusin
 Te gjithe keto i ndihmojne shqiptaret qe te jene te lire te na

pranojne, respektojne dhe te degjojne me kujdes. Kjo gje na jep me shume liri dhe mundesi te flasim dhe te veprojme lirisht per Mbreterine e Perendise. Mund te na hape shume dyer neper zemra, shtrese te ndryshme te shoqerise dhe ne qeveri.

Mund te lutemi per nje stine me dyer te hapura per Jezusin dhe me shume fryt te qendrueshme.

Nga ana tjeter:
Ne vitin afersisht 320 pas Krishtit feja e Krishtere u be fe shteterore te Perandorise Romake. Me pare ishim te persekutuar fort nga i njejti shtet.
Me famen e krishtere erdhi edhe ndotja e besimit, infektimi me frymerat dhe mekatet e botes, krenaria, ambiciet etj etj
Duke patur parasysh kete duhet te kemi kujdes: Kur djalli nuk mund te na pengoje per te mos ecur perpara, ai do te na shtyje nga mbrapa qe te ecim me shpejt se sa Zoti do.

Te lutemi qe ne 2011.

 • Qe Kisha Ungjillore te qendroje forte tek Zoti, ne Hirin e Tij dhe ne

perulje, per te qene gati per te mbartur kete popullaritet dhe stine te re pa krenari, pa ndotje dhe pa prishje.

 • Te rritemi ne thellesi ne Zotin, ne Fjalen e Tij ne marredhenie

me Frymen e Shenjte dhe te mos vrapojme pas miratimit apo fjaleve te njerezve.

Agjerimi 21 Ditor / 21-Day Fast -- 5 Janar - Janar 2011

(Click HERE for English)

Motra dhe vellezer ne Krishtin Jezus, pershendetje!

Se pari, ne kete prag Krishtlindjeje ju urojme nga zemra shume bekime mbi ju. Hir, paqe, gezim dhe dashuri sjellte Krishtlindja e ketij viti mbi ju familjen, Kishen dhe punen tuaj.

Ashtu sic ju jeni ne dijeni qe prej janarit 2010 Perendia ka ngritur mesi i Kishes se Tij "Rrjetin e Lutjes", qe sot mbulon duke vepruar te gjithe Shqiperine. Ne takimin e pare te ketij Rrjeti, pastore, drejtues apo besimtare te ndryshem dhe pse nuk ishin takuar me pare, ne deshmite e tyre, duke ndare se bashku formuan pamjen e plote te nje "puzzle", vizionin dhe thirrjen qe Perendia po i bente Kishes Shqiptare per lutje dhe agjerim. Ne i jemi shume falenderues Atij per kete thirrje dhe secilit prej jush qe ka qene bashkepunetor i planit te Tij, falenderues per ato kisha dhe organizata qe perulesisht ne lutje kerkojne meshiren dhe faljen e Perendise per kete vend dhe per ato kisha te tjera qe do t'i shtohen kesaj thirrje.

Rrjeti i Lutjes eshte quajtur "30 Kisha per 30 Dite" duke synuar qe cdo dite e muajit do te mbulohej nga nje kishe (pra 30 Kisha), por Perendia ka sjelle sot plot 70 dhe presim te shohim te tjera ne te ardhmen.

Ne i jemi falenderues Perendise qe ka degjuar lutjet tona per kete vend, per qeverine dhe drejtuesit e ketij shteti dhe ne saje te ketyre lutjeve sot Komuniteti Ungjillor arriti te njihet zyrtarisht prej qeverise dhe shtetit Shqiptar. Deshmi te tjera te lutjes jane te shumta ku mund te permendim kthimin e personave tek Perendia, clirimi prej varesive dhe shpetimi i tyre, sherime prej semundjeve te ndryshme.

Motra dhe vellezer, lutja dhe agjerimi te nderthurura se bashku na kane mesuar se jane celesi per te korrur fitore. Shume kisha sot po praktikojne lutjen dhe agjerimin 21 ditor. Rrjeti i lutjes, i motivuar prej kesaj ka menduar te filloje Vitin e Ri kalendarik me nje agjerim te tille (agjerimin e Danielit). Eshte menduar qe cdokush mund te agjeroje dicka sipas mundesive tuaja, ose ate qe Zoti do t'ju vendos ne zemren tuaj. Ne ju sygjerojme nje agjerim duke ngrene fruta dhe perime, jo ushqime te zgjedhura (mish, embelsira, buke).

Ky agjerim do te jete gjate periudhes 05 - 25 janar 2011.

Arsyet pse ne agjerojme ne janar:

 1. Duke filluar vitin me agjerim ne vendosim, kursin e fokusit tone per pjesen tjeter te vitit . Ne agjerojme ne fillim te vitit per te vendosur kursin per cdo dite te vitit ne vazhdimesi. Ne kete menyre ne i japim Zotit pjesen e pare te cdo jave, te dhjeten e pare te cdo te ardhure dhe cdo konsiderate ne cdo vendim.
 2. Bekimet e Zotit do te vijne mbi ne dhe familjet tona pergjate vitit sepse ne agjerojme ne janar. Ne cdo pjese te vitit bekimet do te qendrojne ne rruget tona sepse ne kemi agjeruar ne fillim te vitit.
 3. Kur agjerojme ne janar ne permbushim principin kryesor te Mateut 6: 33 - "Kerkoni me se pari Mbreterine e Perendise dhe drejttesine eTij, dhe te gjitha gjerta do t'ju shtohen." Kur kerkojme Mbreterine e Perendise ne fillim te vitit, do te presim bekimet e Tij ne pjesen tjeter te tij.
 4. Ne agjerojme ne janar sepse duam te dime, na nevojitet te dime, rrugen e drejte dhe te duhur per jeten tone.

Le te fillojme te mendojme per kete kohe, qe me guxim t'i afrohemi Fronit te Hirit, te kerkojme meshiren dhe faljen e Tij per kete komb, bekimet e Tij per Kishen Shqiptare dhe qe populli yne te jete populli i Zotit. Perendia po therret per njerez qe do te ngrihen si ushtaret e Tij mbrojtes ne lutje per kete vend, per te sheruar, per te luftuar te keqen dhe per te cliruar bekimet e Tij.

Dhe ndersa shijojme se bashku kete kohe te bekuar le te lutemi sipas Isaias 58:12:

"Njerezit e tu do te rindertojne rrenojat e lashta dhe ti do te ngresh perseri themelet e shume brezave te shkuara; keshtu do te quhesh riparuesi i te carave, restauruesi i shtigjeve per te banuar ne vend."

Shume bekime mbi ju,

RRJETI I LUTJES


Dy dëshmitë nga kohën e agjërimit në fillim të vitit (një në Shqip dhe një në Anglisht):

 • "Ne Bashkesine tone, Bashkesia e Jezusit, ne Fushe-Kruje, me vite kemi kaluar nga 3, 7 ose 10 dite para Vitit te Ri ne Lutje dhe Agjerim se bashku. Gjithmone Perendia na ka folur carte per planet e Tij gjate ketyre diteve. Na ka bashkuar, pergatitur dhe frymezuar per Vitin tjeter. Para 5 vitesh ishte gjendja aq e keqe ne Bashkesi qe gati po mbyllshim punen. Shumica e besimtareve ishin pergjumur. Gjate agjerimit dhe lutjes ate vit, Zoti jo vetem na ka foli, por na ringjalli si Bashkesi. Pa lutje dhe agjerim se bashku, ne nuk te egzistonim sot. As nuk do te dinim drejtimin dhe planin e Perendise me jetet dhe me Bashkesine tone."
 • "As a national church (AG fellowship), several years ago we began starting each January with 21 days of prayer and fasting. We challenge all of our people to participate with at least one day per week, covering every day. Many do more than that and some fast for the entire time. During this 21 days, all who are willing and able travel to each of our churches for a prayer meeting. More people are saved, healed, baptized in the Holy Spirit, delivered and called to ministry during this month than any other time during the year. As we lay down our flesh and press into the Spirit, God pours out his Spirit in amazing ways. He gives us vision for the coming year and it sets the spiritual tone for the coming year. At the end of the 21 days, we hold a victory meeting with all our churches which is always a powerful time. May God raise up prayer and fasting in Albania !"

Kliko KETU per te shkuar ne fund per komentet


ENGLISH

Sisters and Brothers in Jesus Christ, Greetings!

First, in this Christmas season we offer your Season's greetings with many blessings over you. May grace, peace, joy, and love come over your family, church, and work this Christmas and coming year.

As you are already aware, since January 2010 God has raised up among His Church the "Prayer Network" that today covers all of Albania . In the first meeting of this network, different pastors, leaders, and believers, even though they had never met before, in sharing their testimonies together formed a complete picture as a "puzzle" revealing God's vision and call among the Albanian Church for prayer and fasting. We are very thankful to Him for this call and each of you that have been fellow workers in His plan, and thanks for those churches and organizations that humbly in prayer seek the mercy and forgiveness of God for this country and for those other churches that will add to this call.

The Prayer Network is called "30 Church for 30 Days" with the goal that every day of the month would be covered by one church (in other words, 30 churches), but God has brought today 70 total churches and we wait for others in the future.

We are grateful to God that He has heard our prayers for this land, for the government and leaders of this state, and that through these prayers the Evangelical Community has been officially approved among the Albanian government and state.

There are many other testimonies as a result of these, such as the salvation of souls, freedom from addictions and their salvation, and healings of many different sicknesses.

Sisters and brothers, we have learned that prayer and fasting working together is the key to a winning experience in Christ.

Many churches today practice a 21-day prayer and fasting period. The Prayer Network, motivated by this fact, has thought to start the New Year with this kind of fasting together (a Daniel fast). The idea is that everyone can fast something according to their possibilities, or that which God will place among your hearts. We would like to suggest a fast of eating only fruits and vegetables, excluding other chosen foods (meat, sweets, breads).

This fasting will take place during the period of 5-25 January, 2011.

Reasons to fast in January:

 1. Beginning the year with fasting allows us to choose the course of our focus for the rest of the year. We fast in the beginning of the year to choose the course of every day of the year. In this way, we give the Lord the first part of every week, the first 10% of all our income, and every other consideration in every decision.
 2. The Lord's blessings will be poured out upon us and our families during the year because of this 21 day fast at the beginning of the year. In every part of the year blessings will remain before us because of the fast at the beginning of the year.
 3. When we fast in January we fulfill the key principle of Matthew 6:33 - "But seek first his kingdom and his righteousness, and all these things will be given to you as well." When we seek the Kingdom of God in the beginning of the year, we will wait for His blessings in the rest of the year.
 4. We fast in January because we want to know, we need to know, the right and correct road for our lives.

Let us begin to think about this time, approaching with confidence and courage the Throne of Grace, seeking His mercy and forgiveness for this place and people, His blessings for the Albanian Church , and that our people will be the people of God.

God calls for people who will rise up as His defending soldiers in prayer for this place, in order to heal, to battle evil and to release His blessings!

Therefore, in order to taste together this time of blessing, let us pray according to the words of the prophet Isaiah 58:12:

"Your people will rebuild the ancient ruins
and will raise up the age-old foundations;
you will be called Repairer of Broken Walls,
Restorer of Streets with Dwellings."

Many blessings over you,

The Prayer Network

Two testimonies from a time of fasting in the beginning of the year (one in Albanian and one in English):


 • "Ne Bashkesine tone, Bashkesia e Jezusit, ne Fushe-Kruje, per disa vite kemi kaluar nga 3, 7 ose 10 dite para Vitit te Ri ne Lutje dhe Agjerim se bashku. Gjithmone Perendia na ka folur qarte per planet e Tij gjate ketyre diteve. Na ka bashkuar, pergatitur dhe frymezuar per Vitin tjeter.
  Para 5 vitesh gjendja ishte aq e keqe ne Bashkesi sa gati po mendonim te mbyllnim punen. Shumica e besimtareve ishin pergjumur. Gjate agjerimit dhe lutjes ate vit, Zoti jo vetem na ka folur, por na ringjalli si Bashkesi.
  Pa lutje dhe agjerim se bashku, ne nuk do te egzistonim sot. As nuk do te dinim drejtimin dhe planin e Perendise ne jetet dhe ne Bashkesine tone."
 • "As a national church (AG fellowship), several years ago we began starting each January with 21 days of prayer and fasting. We challenge all of our people to participate with at least one day per week, covering every day. Many do more than that and some fast for the entire time. During this 21 days, all who are willing and able travel to each of our churches for a prayer meeting. More people are saved, healed, baptized in the Holy Spirit, delivered and called to ministry during this month than any other time during the year. As we lay down our flesh and press into the Spirit, God pours out his Spirit in amazing ways. He gives us vision for the coming year and it sets the spiritual tone for the coming year. At the end of the 21 days, we hold a victory meeting with all our churches which is always a powerful time. May God raise up prayer and fasting in Albania !"

Artikuj per Agjerimin & Lutjen

Eshte e veshtire per te gjetur ndonje shpjegim per agjerimin ne internet ne gjuhen shqipe. Por agjerimi eshte nje pjese e rendesishme per jeten tone te lutjes. Prandaj Rrjeti i Lutjes ka mundesuar keta artikuj:

Jeta jote e lutjes qofte e bekuar me ane te agjerimit dhe te lutjes. Zoti yne eshte i denje!

Burime për Ditën Globale e Lutjes [DGL] në Shqip

Disa Materjale për të Mbështetur Ditën Globale e Lutjes

Kjo është një stemë e vogël për përdorim në e-mail apo web.

Poshtë është një pamje e vogël të një posteri për reklam të një takimi rajonal apo kishtar për ditën globale e lutjes. Ka një fushë poshtë ku mund t'i shkruani detajat.

Attach:GDOP10_Poster_A3Shqip.pdf - 2.5mb (në http://www.globaldayofprayer.com/poster.html ju mund ta gjeni origjinalin në Anglisht, afërsisht 118mb)

Tani kam përgatitur versionin përfundimtar të ppt-it për DGL-ën. Brenda janë udhëzimet se si përdoret. Kini parasysh që shoqërohet nga një dokument Word Attach:GdopPFTW10ShqipUdhezime.doc (69k) për përdorimin e drejtuesit/es, me shpjegime më të hollësishme. Këto janë për për Datën 23 Maj, 2010, ditën e Rrëshajave, Ditën Globale e Lutjes!

Attach:GdopPFTW10Shqip.ppt PPT në Shqip për DGL - 1mb (shikoni blogun tjetër tek Blog.Dita-globale-e-lutjes për më shumë informacion)

Bekime! Leri për Komisionin Porosia të VUSH-it dhe Lëvizjën Kombetare Misionare Në bashkëpunim me Lëvizjen Kombetare e Lutjes dhe Lutje.com

Some downloadable resources in support of the Global Day of Prayer in the Albanian Language

In the above links are a few downloadable resources. I will keep updating this blog as more materials are prepared over the next several days. In case you are fluent in English and would like to have access to a wealth of materials, please look at both the Waymakers and the GlobalDayOfPrayer sites.

Blessings! Larry for the Great Commission Committee of the Albanian Evangelical Alliance and the National Missions Movement In cooperation with the Albanian National Prayer Movement and Lutje.com